Hunter's Conlypso verhuist naar stallen van Shane Sweetnam

Hunter's Conlypso verhuist naar stallen van Shane Sweetnam
De Belgisch gefokte Hannoveraner hengst Hunter's Conlypso II is door zijn ruiter en mede-eigenaar David Malfait verkocht naar Amerika. De Contendro I nakomeling is een negenjarige hengst die door Malfait werd uitgebracht op 1.45m niveau in de tweester competitie.

De hengst die verkocht is met tussenkomst van een Amerikaanse connectie zal verhuizen naar de stallen van de Ierse springruiter Shane Sweetnam. Het is nog niet bekend of Sweetnam hem zelf zal gaan rijden of dat één van zijn leerlingen de hengst zal gaan uitbrengen. Sweetnam is met zijn Sweet Oak Farm gevestigd in het Amerikaanse Wellington, Florida.

Malfait: "Met de verkoop van de hengst heb ik grote verwachtingen voor hem dat hij zal gaan worden uitgebracht op het hoogste niveau. Ik wens zijn nieuwe ruiter dan ook heel veel succes met hem."

Het tweetal kwam voor het laatst in actie in Bonheiden dat werd verreden begin maart dit jaar. In de Grand Prix op 1.45m behaalde de combinatie nog een achtste plaats. In Lier eind vorig jaar behaalden ze nog een vierde plaats.