CSI Asten: Ciaran Dreeling en Jens Vandenberk zijn Nederlandse ruiters te snel af

CSI Asten: Ciaran Dreeling en Jens Vandenberk zijn Nederlandse ruiters te snel af
In het Nederlandse Asten was er vanmorgen op de afsluitende dag een overwinning voor de Belgische ruiter Jens Vandenberk in de tweesterren Small Tour competitie. Op een hoogte van 1.35m reed hij de Zangersheide merrie Amex Z (v. Andiamo Z) naar de winst in een tijd van 63.96 seconden.

Met deze tijd bleef hij bijna drie seconden voor op de Nederlandse amazone Laura Scheepers en haar KWPN-er Dutch (v. Cantos) met wie ze hier naar een tweede plaats wist te rijden in 66.46 seconden. Ook de top vijf kleurde verder onder de Nederlandse vlag. Zo was er een derde plaats voor Rob van Bussel en zijn Erano met wie hij hier rondkwam in 66.51 seconden.

De top vijf bestond vervolgens uit Henk van de Pol en zijn Don't Touch It M (v. Untouchable) met wie hij naar een vierde plaats wist te rijden met een tijd van 66.66 seconden. Als vijfde eindigde Anne van der Eijk en haar Bouly v/h Heerenhuys die hier een tijd noteerden van 68.50 seconden.

In de eensterren competitie vond er een Youngster Tour plaats op een hoogte van 1.25m/1.30m. Hier was het de Ier Ciaran Dreeling die de Nederlandse ruiters van de overwinning hield, door met zijn Luettinghofs Charlie Harper (v. Comme Il Faut) in de 14 koppige barrage naar de eerste plaats te rijden in een tijd van 31.78 seconden.

Hij verwees daarmee Bert Jan van de Pol naar een tweede plaats die hier zijn Looyman Z (v. Numero Uno) naar een tijd stuurde van 31.95 seconden. Hij werd gevolgd door Boy Peels die hier de derde plaats in beslag nam in het zadel van de BWP-er Loksly vd Broekkant met wie hij een tijd noteerde van 32.95 seconden. Terwijl Rob Heyligers zich voor Nederland nog op een vierde plaats wist te rijden met zijn G-Star (v. Corland) door naar een tijd te rijden van 33.58 seconden.

Klik hier voor alle resultaten