Bereden Politie roept ruiters op hun locatie te delen bij incident of valpartij op buitenrit

Bereden Politie roept ruiters op hun locatie te delen bij incident of valpartij op buitenrit
Als ruiter maak je met lekker weer natuurlijk graag een buitenritje met je paard. Maar wanneer je alleen op pad besluit te gaan en buiten van je paard valt of te maken krijgt met een incident, is het niet altijd gemakkelijk aan te geven waar je je exact bevindt. Daarom komt de Bereden Politie dan ook met de volgende veiligheidstip.

"Door veel ruiters wordt er regelmatig een buitenrit gemaakt. Tijdens zo'n rit kan een ruiter van zijn/haar paard vallen of kan er een ander incident plaatsvinden waar je hulp voor moet inschakelen en 112 moet bellen. Welke locatie moet je dan doorgeven als je in het bos, de duinen of op het strand bent."

Door je app kompas te gebruiken op je telefoon en hiervan de coördinaten door te geven aan de meldkamer weten zij waar je je bevindt. Ga je alleen op pad deel dan je locatie met iemand zodat hij/zij je kan volgen. Dit kan je doen via instellingen bij je berichten (sms) of Google maps. Uiteraard kan dit ook voor andere doeleinden van pas komen zoals een een eind fietsen, wandelen etc. wanneer je alleen bent.

De zogenaamde 'kompas'  app zit standaard op iPhones. Android gebruikers kunnen hun locatie instellingen delen via instellingen bij berichten of via Google Maps.