Sönke Rothenberger doet nauwelijks onder voor Isabell Werth in Balve

Sönke Rothenberger doet nauwelijks onder voor Isabell Werth in Balve
Dressuurkoningin Isabell Werth bewijst opnieuw de beste te zijn van het moment. In het Duitse Noordrijn-Westfalen ligt het plaatsje Balve die het afgelopen weekend in het teken stond van de internationale dressuur en springsport.

Daar werd er op viersterren niveau het Duitse Kampioenschap verreden op een Grand Prix Kür op muziek. Werth en haar Emilio 107 (v. Ehrenpreis) wisten opnieuw de jury en het publiek in te pakken met een fantastische Kür die het tweetal een percentage opleverde van 89.125%. Hun constante proef zette het tweetal bijna unaniem op nummer 1. Hiermee pakt Werth haar dertiende titel.

Maar Sönke Rothenberger deed weinig aan de topamazone onder. Met zijn KWPN gefokte Cosmo 59 (v. Van Gogh) liet ook hij een zeer constante proef zien die hem tweetal naar een score bracht van 87.600% wat hen een tweede plaats opleverde. Voor Dorothee Schneider was er met haar San Remo nakomeling Sammy Davis jr. een derde plaats met een totaal van 81.650%.

De top vijf bestond vervolgens uit Helen Langehanenberg en haar Damsey FRH (v. Dressage Royal) met wie ze hier naar de vierde plaats wist te rijden met 81.450%. Terwijl er voor Hubertus Schmidt de vijfde plaats was in het zadel van Imperio 3 (v. Connery) met wie hij een score ontving van 80.650%.

Klik hier voor alle resultaten