Marc Houtzager derde na pittige afsluitende Grand Prix van Sopot

Marc Houtzager derde na pittige afsluitende Grand Prix van Sopot




In het Poolse Sopot komt de internationale competitie tot een einde met de Grand Prix die hier als afsluiter op het programma stond. Deze vijfsterren competitie over twee ronden stond opgesteld op een hoogte van 1.60m en gold als kwalificatie ronde voor de Europese Kampioenschappen in Gothenburg en de Wereldruiterspelen in Tyron van 2018. Het was hier enkel de top drie die een dubbele foutloze ronde wisten te rijden.

Het was hier de Ier Cian O'Connor die met zijn BWP-er Good Luck (v. Canturo) de hoofdprijs van 204.600 Poolse Zloty (48.740 euro) op zijn naam wist te schrijven. Hij sprong in de tweede ronde naar een tijd van 47.59 seconden. Hij bleef met die tijd voor op de Portugese amazone Luciana Diniz en haar fantastische dertienjarige merrie Fit For Fun (v. For Pleasure) waarmee ze een tijd noteerde van 48.77 seconden.

Het was hier voor Nederland Marc Houtzager die zijn Sterrehof's Calimero foutloos over beide ronden wist te loodsen. De Quidam de Revel nakomeling bezorgde de ruiter een derde plaats met een tijd van 48.63 seconden. De Tsjechische Ondrej Zvara kreeg met Cento Lano (v. Cento Lano) in beide ronden 1 strafpunt voor tijd aangerekend. Dit leverde het tweetal een vierde plaats met een tijd van 49.26 seconden.

Ook Doron Kuipers moest het in het zadel van zijn Charley (v. Calido I) stellen met 1 strafpunt in beide omlopen. Voor hun was er met 51.02 seconden een vijfde plaats.

 

Klik hier voor alle resultaten