Johan Bergs en Bas Moerings domineren in Youngsters Tour Kronenberg

Johan Bergs en Bas Moerings domineren in Youngsters Tour Kronenberg

Bij Peelbergen Equestrian Centre moesten de jonge paarden (en hun ruiters) al vroeg uit de veren. In de rubriek voor vijf- en zesjarigen sprong La Luna Especiale (v. Cape Coral Rbf Z) haar in de kijker onder Johan Bergs, die met Mighty Ferry A nog een tweede paard in de top tien had. Bij de zevenjarigen sprong Bas Moerings naar de overwinning op Kwik Tweet (v. For Pleausre).

Het beste Nederlandse resultaat kwam op naam van Bergs en de zesjarige merrie uit Cape Coral Rbf Z. Het duo besloot met een knappe vijfde plaats. Maar de merrie was niet het enige toekomstig toptalent dat Bergs bij zich had. De vijfjarige Mighty Ferry A (v. Zerlin M) zorgde voor een tweede klassering binnen de top tien en werd zevende. Joey Alberti plaatste zich tussen Bergs' resultaten in en kwam op de zesde plaats in het zadel van Comme Liam Z (v. Comilfo Plus Z). Kristian Houwen was de laatste Nederlander die zich kon plaatsen en besloot de top tien met Lynncara Smh (v. Cornet Obolensky).

De winst kwam op naam van Matheus Corrêa en Chic Olympique de Kreisker Z Imperio Egipico (v. Cornet Obolensky). Binnen dezelfde seconde kwam Benjamin Clark op twee met La Presley Cjs (v. Cicero Z Van Paemel) gevolgd door landgenoot Taisie de Gruchy op Nps Java. 

Volledige uitslag

Bij de zevenjarigen bleef de winst in eigen land met Bas Moerings die op Kwik Tweet de concurrentie in het stof liet bijten. Het duo stopte de klok op 28,78 en nam met bijna drie seconden voorsprong de beker in ontvangst. Maren Hoffmann kreeg zilver met Feine 39 (v. Santo Domingo) gevolgd door Janika Sprunger en Kinmar Scarlett op drie. 

Binnen de top tien kwam Willem Greve nog op vijf met Krylanthe (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en John Steegs op zeven met Kingston TV (v. Eldorado van de Zeshoek). Niels Bulthuis sloot de top tien af in het zadel van VDL Groep Kiara (v. Clearway). Voor Nederlander plaatsten Megan Laseur met Kaboom (v. Kannan) en Michael Greeve met K-Star (v. Big Star) zich nog met hun elfde en twaalfde plaats. 

Volledige uitslag