Loewie Joppen en Important Style Vk goed van start in Poznan

Loewie Joppen en Important Style Vk goed van start in Poznan

In Polen valt er deze week punten te rapen voor het Wereldbeker klassement. Dat nieuws wist ook de oren van enkele Nederlandse ruiters te bereiken. Zo zorgde Loewie Joppen alvast voor het eerste uitstekende Nederlandse resultaat in de CSI3*W met Important Style Vk (v. Falaise de Muze).

Joppen kon zijn eerste proef in het Poolse Poznan al meteen besluiten met een plaats in de top tien. Daarvoor hield hij Important Style Vk (v. Falaise de Muze) foutloos over de 1.35m hoge hindernissen in een tijd van 30,66. Maar Joppen was niet de enigste om de Nederlandse eer hoog te houden, ook Mel Thijssen kwam er aan de start. In het zadel van Jarizona van de Muggenhoek (v. Arizona) sprong ze naar de twaalfde plaats. Broer Mans had twee strafpunten achter zijn naam na de tweede fase met Horion Z (v. Horion de Libersart) en eindigde op 26. Wat verder op 28 en 29 vinden we nog Joost Martens met Iceman Elrite (v. For Pleausre) en Hessel Hoekstra met Helsinki (v. VDL Zirocco Blue).  

De top drie bleef volledig in eigen land. Krzysztof Ludwiczak zette de overwinning op zijn naam met Confua (v. Contact Me). Patryk Skrzyczynski werd twee op Jerico (v. Wieland) voor Jakub Krzyzosiak en Champion 127 (v. Comme IL Faut).

Volledige uitslag

Bij de jonge paarden zorgde Marc Houtzager voor het beste resultaat. De zevenjarige Kincsem (v. Carrera VDL) was goed voor de vijftiende plaats. Hessel Hoekstra hield Kalie S (v. Carrera VDL) foutloos en ook Mel Thijssen was opnieuw op geen fout te betrappen met Let It Be (v. Kannan). 

Een iets internationalere top drie deze keer met de Griekse Angelos Touloupis op één met Kannandillo (v. Kannan). Twee bleef in Polen met Jacek Zagor en Annabelle gevolgd door Kristupas Petraitis en Chico uit Litouwen. 

Volledige uitslag