Sunshine Tour: Michael Greeve schittert op het CSI4* Grand Prix podium

Sunshine Tour: Michael Greeve schittert op het CSI4* Grand Prix podium

In het Spaanse Vejer de la Frontera werd er ook dit weekend weer druk op internationaal niveau gesprongen. Eén van de hoogtepunten van het weekend was de Grand Prix van de CSI4* competitie. Tien combinaties slaagden erin om het 1m55 hoge basisparcours zonder springfouten door te komen. Een barrage met tien moest dus beslissen wie deze Grand Prix overwinning op zijn of haar palmares mocht bijschrijven. 

In de barrage was het de Italiaan Emannuele Camilli die met de BWP-ruin Odense Odeveld (v. Diamant de Semilly) naar de overwinning sprong. De slechts 10-jarige ruin kwam niet in de buurt van het hout en klokte af i 38,26 seconden, ruim voldoende op zijn eerste achtervolger achter zich te laten. Die eerste achtervolger was Michael Greeve. Hij deed het in het zadel van de 9-jarige Denver (v. Diarado) eveneens foutloos en stopte de chrono na 40,03 seconden. Imma Roquet Autonell en Icenta del Maset (v. Indret del Masset) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 40,05 seconden.

Anthony Bourquard (White Gate) en Odile Gierech (No-Comment de Septon) vervolledigden de top vijf na foutloze barrages in 41,85 en 42,49 seconden. 

Henk van de Pol kon zich met B Captain Norman (v. Bolero ex Cayman) op de twaalfde plaats klasseren. 

Klik hier voor de resultaten

In de Grand Prix van de CSI1* competitie zorgde Izzy Waldman voor de beste Nederlandse prestatie. Haar foutloze ronde in het zadel van A Lee Spring Power (v. Argentinus) leverde haar de vijfde plaats op. In het 1m30 van de Medium Tour zorgde Anouk de Ruijter dan weer voor een Nederlandse topklassering. Zij reed Moviestar (v. Etoulon) naar de derde plek.