Lammers grijpt top vijf klassering in Grote Prijs Kronenberg

Lammers grijpt top vijf klassering in Grote Prijs Kronenberg

In Kronenberg werd een internationaal weekend zonet afgesloten met de Grand Prix van de CSI2* competitie. 49 Deelnemers kwamen aan de start en twaalf van hen slaagde erin om een foutloze basisronde te springen, een ontknoping met twaalf moest dus uitsluitsel bieden. In die barrage reed Yves Vanderhasselt naar de overwinning. In het zadel van de 11-jarige Nikita vd Koekelberg (v. Loro Piana Filou de Muze) kon hij een foutlozIn Kronenberg werd een internationaal weekend zonet afgesloten met de Grand Prix van de CSI2* competitie. 49 Deelnemers kwamen aan de start en twaalf van hen slaagde erin om een foutloze basisronde te springen, een ontknoping met twaalf moest dus uitsluitsel bieden. In die barrage reed Yves Vanderhasselt naar de overwinning. In het zadel van de 11-jarige Nikita vd Koekelberg (v. Loro Piana Filou de Muze) kon hij een foutloze ronde achter zijn naam noteren in 34,65 seconden. e ronde achter zijn naam noteren in 34,65 seconden. 

Hiermee bleef hij Katrin Eckermann voor die met Cala Mandia Nrw (v. Capistrano 2) de tweede plaats mee naar huis nam. De Duitse amazone stuurde haar merrie foutloos doorheen de barrage in 34,86 seconden. Sandra Auffarth en Quirici H (v. Frh Quaid) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 35,05 seconden. 

De rest van de top vijf kwam eveneens in handen van amazones. Janika Sprunger reed Tullogher Lady Liberty (v. Indoctro) naar de vierde plaats door in 35,21 seconden een foutloze ronde te springen. Joy Lammers en Amazing Z (v. Alano) deden het eveneens foutloos in 37,46 seconden, voldoende op de vijfde plaats op hun naam te schrijven.

Klik hier voor de resultaten

In de finale van de Medium Tour over een hoogte van 1m40 was er een volledig Nederlandse top vijf. In deze rubriek die rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd, kroonde Loewie Joppen zich tot winnaar. Hij liet in het zadel van Important Style VK (v. Falaise de Muze) alle balken in de lepels en klokte af in 53,48 seconden. Siebe Leemans en Kobalt (v. Harley) volgden op de tweede plaats. Voor hen was er eveneens een foutloze ronde. Het duo stopte de chrono na 53,98 seconden. Renee de Weert en Kilimanjaro (v. Eldorado vd Zeshoek) maakten het podium compleet na een foutloze ronde in 54,72 seconden. 

De vierde en vijfde plaats waren respectievelijk voor Bert Jan van de Pol (Harvey) en Gabryella Dufour (Kalm-Hay) weggelegd.

In de finale van de Small Tour reed Marie Schalken naar een podiumklassering. Haar foutloze ronde in het zadel van Sensation Z (v. Starpower) leverde haar de derde plek op. 

Klik hier voor alle resultaten