Twee van de topfavorieten, Henrick von Eckermann en Peder Fredricson, waren in de barrage ook van de partij dus een Zweedse overwinning leek bijna in de sterren geschreven. Dat was echter buiten de Nederlander Lars Kersten gerekend. Hij reed met zijn 12-jarige Hallilea (v. VDL Zirocco Blue) wellicht de barrage van zijn leven. Het duo kon een foutloze ronde noteren in 35,44 seconden. Op dat moment moest de nummer één van de wereld, Von Eckermann, nog aantreden dus Kersten moest nog even bang afwachten. 

Von Eckermann deed wat hij altijd doet: vol voor de overwinning gaan. Zijn King Edward (v. Edward) ging als een speer door het parcours maar kwam na 35,72 seconden over de streep, net niet voldoende om Kersten van de troon te stoten. Peder Fredricson en Catch Me Not S (v. Cardent) deden het eveneens foutloos. Hun tijd van 35,99 seconden zou hen de derde plaats opleveren.

De top vijf werd vervolledigd door Olivier Robbert (Iglesias DV) en Amanda Landeblad (For Killy).  Kim Emmen kon zich met Imagine (v. Cassini Gold) op de zesde plaats klasseren. 


Klik hier voor de resultaten