Lars Kersten: "Ik hoop dat ik het Zweedse feestje niet bedorven heb"

Lars Kersten: "Ik hoop dat ik het Zweedse feestje niet bedorven heb"

Lars Kersten schreef vandaag op spectaculaire wijze de World Cup Grand Prix van Göteborg op zijn naam. Zijn Hallilea (v. VDL Zirocco Blue) finishte in 35,44 seconden. Het duo liet zo onder andere nummer één van de wereld Henrik von Eckermann achter zich. "In Göteborg rijden was altijd mijn droom, het is ongelooflijk dat ik hier mijn eerste CSI5* Grand Prix kan winnen", aldus een tevreden Kersten na afloop. 


"Om hier voor deze twee legendes van de sport te staan en te winnen voor zo’n ongelooflijk publiek is altijd een droom geweest”, vertelt Lars Kersten tijdens de prijsuitreiking. “Ik heb er gewoon geen woorden voor dat ik hier in Gothenburg mijn eerste vijfsterren Grote Prijs win. Ik hoop dat ik het Zweedse feestje niet bedorven heb.” Maar dat deed Lars wel. Toch kon hij rekenen op een fenomenaal applaus van het sportieve Zweedse publiek dat zich realiseerde wat voor een bijzonder prestatie Lars had neergezet.

“Het is ongelooflijk. Mijn merrie Hallilea sprong geweldig, om hier in Gothenburg de wereldbekerwedstrijd te winnen is echt heel bijzonder”, laat Lars weten voor FEI-tv. “Dit is mijn eerste overwinning in een vijfsterren Grote Prijs. Ik heb al veel goede klassering gehad en dit is echt de eerste. Dit voelt zo bijzonder. Ik heb een Zweedse vriendin en ze is er hier natuurlijk bij met haar familie", besluit hij.


Bron: KNHS