Sacha de Wit domineert Youngsters in Lier

Sacha de Wit domineert Youngsters in Lier

Ook het Azelhof vergeet de jonge paarden niet. Bij de vijf- en zesjarigen bleef de winst alvast in eigen land maar werd het zilver weggekaapt door Sacha de Wit en Chic van de Lentakker Z (v. Comme IL Faut). 

Sacha de Wit reed de vijfarige ruin foutloos doorheen het parcours in 53,44. Een zeer snelle tijd maar net niet snel genoeg voor winst zo bleek. Sacha Beghuin zette de te kloppen tijd op 53,26 in het zadel van de vijfjarige schimmelruin van Greco Sitte en liet zo maar liefst in de negentig andere combinaties achter zich. Arno Boon haalde met zijn tijd van 55,74 op de zesjarige merrie Cleo Z het brons binnen.

Maar het zilver was niet de enigste verdienste van de Wit. De amazone plaatste zich nog tweemaal in de top tien. In het zadel van Coco van Oversis Z (v. Canturano) sprong ze naar zes terwijl Malibu O (v. Glasgow-W van het Merelsnest) op zijn beurt goed was voor de tiende plaats. Liv Huijbregts strandde net buiten de top drie op vier met Mojito-Versent Sa (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Senna Everse kwam ook nog in de top tien op negen met Maribelle (v. Heathrow). 

Volledige uitslag