Kim Jacobs beste Nederlandse in Youngsters Lier

Kim Jacobs beste Nederlandse in Youngsters Lier

Na de vijf- en zesjarigen mochten de ruiters nu hun zeven- en achtjarigen uit de stallen halen in het Azelhof. Kim Jacobs zorgde voor het beste Nederlandse resultaat. Met J.elghorla van Beek (v. El Salvador) greep ze een plek in de top tien, net zoals Senna Everse dat ook deed met Dudock Z (v. Darco).

Jacobs had de achtjarige KWPN-merrie onder het zadel om het beste Nederlandse resultaat te behalen. Het duo reed naar een knappe zesde plaats. Nog net binnen de top tien mocht Senna Everse besluiten op Dudock Z (v. Darco). Kim Jacobs was met Pinot Gris van den Haagakkers (v. Dieu Merci van T&L) goed voor zeventien.

Alle top vijf-noteringen bleven in eigen land waarbij Hendrik Denutte bij uitstek de snelste combinatie was met Nevada Quality Z (v. Numero Uno). Het duo zette de scherpste tijd op 57,82. Marie Foulon sprong op Pickup de Rase (v. Jingo di Dieu d'Arras) naar het zilver met 58,36 op de klok. Ruim anderhalve seconde later finishte Joep Wenselaers en werd derde met O'Neil de Yeselo (v. Elvis ter Putte).