Nederlandse ponyruiters domineren Big Tour Sentower Park

Nederlandse ponyruiters domineren Big Tour Sentower Park

Het lijkt erop dat de Nederlandse jeugdruiters tijdens de gedwongen wedstrijdstop zich erg goed hebben voorbereid op het nieuwe seizoen. Ze schreven immers zonet weer twee rubrieken van de CSIO Youth in Sentower Park op hun naam. 

Bij de Junioren was Jerome Schmidt de beste over een hoogte van 1m30. Hij rekende op Etoille om in 29,70 seconden een foutloze ronde te springen. Hij voerde meteen ook een volledig Belgisch podium aan. De tweede plaats was voor Luiz Felipe Neto de Azevedo. Hij kon in het zadel van Cirimba Z (v. Cicero Z) een foutloze ronde springen en stopte de chrono na 29,98 seconden. Constance Adam maakte het podium compleet. Haar SBS-merrie Decibelle du Seigneur (v. Ogano Sitte) liet alle balken in de lepels en klokte af in 30,53 seconden. 

Rose de Balanda (Luna vd Caatshoeve) en Magnus Schmidt (Cascada 103) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Ook in de Big Tour bij de pony's was er een Belgische overwinning. Merel Braspenning en Parco van't Hollandhof (v. Berkzicht Jekilja) lieten alle concurrentie achter zich door in 67,21 seconden een foutloze ronde te springen. Vic de Plecker en Swarovski (v. Anydale Ron) eindigden op de tweede plaats. Zij konden eveneens de nul behouden en finishten in 68,64 seconden. Renske van Middendorp vervolledigde het podium met Jolly. Het duo sprong een foutloze ronde in 69,56 seconden. 

Voor Yfke Priem (Zafarano vh Gehucht Z) en Mathilda Hansson (Unsphinx d'Hurlm'Vent) was er respectievelijk een vierde en een vijfde plaats.

Andere Nederlandse ponyruiters die een top tien plaats konden bemachtigen waren Renske van Middendorp (Bosvallei's Tiego), Logan Fiechter (Pablo) en Ava Eden van Grunsven (Special Lady).

Klik hier voor alle resultaten