Mulder, van den Brink en Zwartjens meteen goed bij de les in Lier

Mulder, van den Brink en Zwartjens meteen goed bij de les in Lier

Ook in Lier wordt er vandaag weer op internationaal niveau gesprongen. De dag ging van start met een 1m40 rubriek van de CSI2* competitie waar er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. De winst ging naar Emma Stoker. Zij reed Japatero VDM (v. Eldorado vd Zeshoek) foutloos doorheen het parcours en klokte af in 54,51 seconden. 

Ze was hiermee sneller dan de beste Belg, Jeroen Appelen die op de tweede plaats eindigde. Hij rekende op Grappeloup van het Reenhof (v. Kashmir van Schuttershof) om in 56,57 seconden een foutloze ronde te springen. Vincent Zacharias Bourguignon en Ingmar (v. Orlando vd Heffinck) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 57,30 seconden. 

Derin Demirsoy (Caprice D'Elle) en Thibeau Spits (Spike vd Withoeve) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Pim Mulder zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Hij reed Memphis Z (v. Mylord Carthago) naar de achtste plaats. 

Klik hier voor de resultaten

In de rubriek voor 5-jarige paarden werd er met een Clear Round systeem gewerkt. Klik hier voor de uitslag.

Bij de 6-jarige paarden kon de familie Spits ook scoren. Ze moesten de Brit Douglas Duffin wel voorlaten. Hij reed een foutloze ronde in het zadel van Clyntara (v. Clinton) en klokte af in 29,67 seconden. Daarmee bleef hij Thibeau en Patrik Spits voor die respectievelijk op plaatsen twee en drie eindigden. Zoon en vader rekenden respectievelijk op Caetlin vd Heffinck (v. Chacco Blue) en Cavani Z (v. Cavalo Z).

Thibault Vermeulen (Boy's Pitou van de Hertogen) en Joe Clee (Dollars for Ever 111 Z) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

De beste Nederlandse prestatie kwam hier van Dennis van den Brink. Hij reed Kalaas (v. Quality Time TN) naar de zesde plaats. Voor Meike Zwartjens (Twindam Z) was er een achtste plaats.

Klik hier voor de resultaten

Foto: Fototrailer