Nederlanders sterk uit de startblokken tijdens CDI Sint-Truiden

Nederlanders sterk uit de startblokken tijdens CDI Sint-Truiden

Niet enkel in Opglabbeek, ook in Sint-Truiden staat dit weekend een jeugdconcours op het programma, weliswaar voor de dressuurruiters. Deze ochtend werd alvast de pony-team-test verreden. 

Bij de pony's was de winst voor Georgina Kraft en DSP TI Daily Challenge (v. Dressman 16). Het duo kreeg van de jury een totaalscore van 74,000% wat hen de overduidelijke winnaars maakten. Jona-Emily Bomberg nam met NK Cyrill (v. Fs Champion) de tweede plaats mee naar huis. De Duitse combinatie reed een totaal van 72,810% bij elkaar. Elin Ullman en Morgensterns Dakar (v. Fs Don't Worry) eindigden op de derde plaats met een totaalscore van 70,810%. 

De rest van de top zes ging naar Nederlandse ruiters: Elise De Loos (Sandokan's Pardo), Esmee Boers (Ochard Red Prince) en Isa Hollands (Mabeline's Floran) eindigden respectievelijk op plaatsen vier tot en met zes. 

De beste Belgische prestaties kwamen van  Elisabeth Leduc (Campsterhoven's Baldato) en Lisa Waverijn (Dornier). Ze eindigden op plaatsen acht en negen. 

Klik hier voor de resultaten

Bij de Junioren zorgde Margje Janssen voor de beste Nederlandse prestatie. Ze reed Elma (v. Jazz) naar de vierde plaats. Voor Lara Van Nek en Fariska (v. Vivaldi) was er een zesde plaats. Micky Schelstraete kon zich met Decor Cachet L (v. Jazz) ook in de top tien klasseren. 

Klik hier voor de resultaten

Bij de Children kleurde de top vijf bijna volledig Nederlands. Jessica Nesselaar eindigde met Cream On Top (v. Fs Champion de Luxe) op de tweede plaats. Flore Woerts en Vlingh (v. Flemming) namen op hun beurt de derde plaats mee naar huis. Voor Manouk Zuiderent en Haston Be Happy (v. Fs Harry Potter) was er een vierde plaats.

Klik hier voor de resultaten