Maikel van der Vleuten klasse apart in CSI4* Grote Prijs van Maastricht

Maikel van der Vleuten klasse apart in CSI4* Grote Prijs van Maastricht

Niet minder dan veertien combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de CSI4* Grote Prijs bij Jumping Indoor Maastricht. Het 1.55m parcours naar de hand van Louis Koninckx leverde uiteindelijk een handvol dubbel foutloze combinaties. Maikel van der Vleuten hield uiteindelijk de winst in eigen land.

Maikel van der Vleuten en de 10-jarige dochter van Eldorado vd Zeshoek, Elwikke lieten niets aan het toeval over en noteerden een foutloze chrono van 42,10 seconden. De chrono was daarbij meteen ruim één seconde sneller als deze van de Duitse springruiter, Hans-Dieter Dreher met de 10-jarige Cous Cous 3 (Cachas). Laatste ruiter aan de start, Olivier Philippaerts ondernam een verwoede poging voor de winst maar strandde uiteindelijk op de derde trede van het podium.

Philippaerts en zijn 10-jarige H&M Miro (Diamant de Semilly) klokten foutloos af in 43,87 seconden. Het paar verwees zo Cedric Hurel met Fantasio Floreval Z (Florian de la Vie) naar de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Laura Kraut met Baloutinue (Balou du Rouet) onder het zadel.

Twee Nederlandse combinaties volgden in de prijzen. Eric van der Vleuten sprong met Dreamland (Sunday de Riverland) als traagst foutloze naar de zesde plaats. Landgenoot Pim Mulder volgde in het zadel van Memphis Z (Mylord Carthago*HN) op de zevende plek.

Volledige uitslag