Henrik von Eckermann en King Edward winnen Wereldbeker Verona

Henrik von Eckermann en King Edward winnen Wereldbeker Verona

Er werd gretig gereden tijdens de Wereldbeker manche van Verona. Slechts twee combinaties hielden het foutloos in de barrage van het 1.60m parcours. Na afloop won Henrik von Eckermann met de Belgisch gefokte BWP-ruin, King Edward. Voor Nederland sprong Jur Vrieling in de prijzen.

Zeven combinaties wisten in Verona een ticket voor de barrage te bemachtigen. De overwinning ging naar de regerende Wereldkampioenen Henrik von Eckermann en de BWP-ruin King Edward (Edward). King Edward komt uit de fokkerij van Wim Impens. De Oostenrijkse springruiter, Gerfried Puck volgde na een foutloze omloop met de BWP-elite hengst, Naxcel V ( Balou du Rouet). Naxcel V werd op de hengstenkeuring als jong paard ook al uitgeroepen tot Siegerhengst (kampioen).

De derde trede van het podium kwam op naam van de Britse jeugdruiter, Harry Charles en Darragh Kenny zijn voormalige troef, Romeo 88 (Contact vd Heffinck). Het paar was iets sneller dan von Eckermann maar tikte één balk uit de lepels. Eveneens met vier punten volgde België's Nicola Philippaerts op de vierde plek. Philippaerts plaatste zich met de 12-jarige BWP-merrie, Katanga vh Dingeshof (Cardento). De top vijf werd afgewerkt door Fernando Martinez Sommer en de 10-jarige KWPN-ruin, High Five (Glasgow vh Merelsnest). Voor de sBs ruin Fiumicino van de Kalevallei (v. Plot Blue) was er met Jur Vrieling een zesde plaats.

Sf-Equestrian, Jur Vrieling volgde op de zesde plek met de 11-jarige Fiumicino van de Kalevallei (Plot Blue).

Klik hier voor de uitslag.