Bertram Allen verzamelt rankingpunten onder de Franse zon

Bertram Allen verzamelt rankingpunten onder de Franse zon

In Saint-Tropez werd zonet de Longines rankingclass van de CSI4* competitie verreden. Het ging om een 1m45 rubriek met aparte barrage. Van de 45 deelnemende combinaties, konden er 17 een foutloze eerste omloop afleggen. De Belgen hadden op dat gebied wat pech. Zowel Niels Bruynseels (Kopernic van Orti) als Gudrun Patteet (Sea Coast Pebbles Z) sprongen weliswaar een foutloze basisomloop maar kregen een puntje voor tijd aangerekend.

Er werd erg hard gereden in de barrage en de Fransman Nicolas Delmotte stond vrijwel de volledige barrage aan de leiding. Hij sprong vroeg in de barrage al een foutloze omloop in het zadel van Urvoso du Roch (v. Nervoso) en klokte af in 38,32 seconden. Jessica Springsteen was de eerste amazone die zijn tijd scherper kon stellen; maar haar Volage du Val Henry (v. Quidam de Revel) tikte de laatste hindernis uit de lepels. Ze zou uiteindelijk op de tiende plaats eindigen.

Bertram Allen was de eerste ruiter die de tijd van Delmotte én scherper kon stellen en de nul op de teller kon houden. Hij sprong een foutloze barrage met Lafayette Van Oversis (v. Kashmir van Schutterhof) en finishte in 37,08 seconden. Met nog vier ruiters te gaan, nam hij dus de leiding van Delmotte over.

De laatste die Bertram Allen nog van de overwinning kon houden, was Jos Verlooy. Hij zadelde Caracas (v. Casall) en deed alles wat hij kon om Allen van de overwinning te houden maar helaas tikte zijn Caracas een balk uit de lepels. Hij zou eindelijk op de twaalfde plaats eindigen. 

Winst dus voor Allen en een tweede plaats voor Delmotte. Penelope Leprevost nam de derde plaats voor haar rekening. Zij reed Varennes du Breuil (v. Jarnac) foutloos naar de finish in 38,40 seconden. 

Daniel Deusser (Calisto Blue) en Martin Fuchs (Cha Mu 4) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten