Tom Schellekens niet te stoppen tijdens Green Valley X-Masters

Tom Schellekens niet te stoppen tijdens Green Valley X-Masters

De voorlaatste dag van de X-Masters bij Green Valley Estate in Deurne was er eentje waarmee Tom Schellekens gerust naar huis kon schrijven. Onze landgenoot schreef de 1.40m hoofdrubriek op zijn naam, en greep even eerder ook al de winst in het 1.30m!

Tom Schellekens was niet te stoppen en zorgde voor een dubbele overwinning in Deurne. In het 1.40m wisten acht combinaties een mooie nulronde neer te zetten, waarbij Schellekens zijn 9-jarige KWPN merrie Isabel (Captain Cooper) in 73.40 seconden feilloos naar het goud stuurde. Henk Frederiks volgde als tweede in de prijsuitreiking met de schimmelmerrie Hendelien (Zirocco Bleu VDL), voor Roosje Brouwer die op Icen (Iceman de Muze) het podium vervolledigde.

Boy Peels had in het zadel van Victory van de Broekkant Z (Vigo D'Arsouilles) net twee honderdsten langer nodig dan Brouwer, wat maakte dat hij net buiten de top drie eindigde. De vijfde plek ging opnieuw naar Henk Frederiks, daar samen met de vosmerrie Habab (Nabab de Reve).

Tom Schellekens zorgde ook al voor Nederlandse overwinning in het 1.30m

In het 1.30m zorgde Schellekens ook al voor een Nederlandse overwinning. Rekenend op de 8-jarige KWPN merrie Jolet van de Zietfort (Joop111) kon hij als enige de tijd foutloos onder de 69 seconden stoppen, waarmee hij de Belgische concurrentie van de troon stootte. Paige Jacobs stuurde Jewels Chrystal (Nabab de Reve) voor België naar de tweede plek, gevolgd door landgenote Kim Keymis en de 6-jarige Bayli. 

Ook de vierde plek werd er door een Belgische ruiter ingenomen. Jerome Schmidt was er op Quamar (Elvis) net twintig honderdsten sneller dan de Brit Joshua Hutchins in het zadel van de 7-jarige Pleasure van de Zeshoek (For Pleasure).

Vind alle resultaten HIER.