Kim Hogenraat sterkste Nederlandse in Peelbergen Pro Tour

Kim Hogenraat sterkste Nederlandse in Peelbergen Pro Tour

Met nog één dag te gaan in de Peelbergen Pro Tour hield Kim Hoogenraat donderdag avond de Nederlandse eer hoog door zowel tijdens het 1.30m als het 1.40m hoofdnummer in de prijzen te springen.

De laatste proef van de avond, over 1.30m hoogte, leverde Kim Hoogenraat een knappe bronzen medaille op. Met ruim 26 combinaties die de nul wisten te behouden, moest er snel en behendig gereden worden om kans te maken op een klassering. Onze landgenote Kim Hoogenraat kwam twee maal aan zet aan het begin en einde van de proef. Hoewel ze twee maal foutloos bleef, wist ze enkel de 13-jarige ruin Exploit Go (Lupicor) naar een medaille te sturen in een snelle tijd van 58.50 seconden. Het goud ging naar de Belgische Jade Van Renterghem in het zadel van de 10-jarige Catoki dochter, Mojita Van t Hulgenrode. Voor Marokko sprong Moo Tamisaft op de 7-jarige Keep Calm (Douglas) naar de tweede plek.

Hoogenraat mocht met haar knappe prestatie als derde op het podium, waardoor ze de Braziliaan Filippo Ferrantelli op Okido du Couer des Colines (Cicero) met slechts één honderdste van een seconde verschil naar de vierde plaats verwees. Jop Keunen zorgde voor de tweede beste NL prestatie, door met de 8-jarige J.Sellie (Bustique) de top vijf af te sluiten.

Hoogenraat ook al in prijzen tijdens 1.40m hoofdnummer

Even ervoor sprong Hogenraat ook al naar het beste Nederlandse resultaat tijdens het 1.40m hoofdnummer van de avond. Samen met de 10-jarige Emerald dochter, Hialita B, eindigde ze er als zevende.

Op de rug van de vosse merrie Dendy van Jonckhoeve won de Belg Christof Deraedt de proef met een voorsprong van meer dan zes seconden. Wie nog het dichtst in de buurt wist te komen van deze onklopbare prestatie was de Zweedse Sofia Westborg in het zadel van de 10-jarige Next Generation (Numero Uno). Het brons ging naar opnieuw naar België, met Nina De Backer en de 8-jarige BWP merrie Oui Oui van 't Steentje (Kannan).

Vind alle resultaten HIER.