Skye Morssinkhof onklopbaar in competitieve 2* 1m40-rubriek van Kronenberg

Skye Morssinkhof onklopbaar in competitieve 2* 1m40-rubriek van Kronenberg

In de Peelbergen werd zojuist een erg competitieve 2* 1m40-rubriek rechtstreeks op tijd afgewerkt. Maar liefst 102 combinaties kwamen aan de start en daarvan konden 41 deelnemers foutloos blijven. Er werd gestreden voor de winst en de ene na de andere tijd werd verbeterd tot Skye Morssinkhof aan de start kwam. Zij liet alle concurrentie achter zich en schreef op overtuigende wijze de proef op haar naam. Door de grootte van deze proef werd het klassement opgesplitst in twee delen. Sky Morssinkhof werd uiteindelijk de winnares in Groep 1, Ebba Danielsson won het klassement in Groep 2. In dat tweede klassement eindigde Bas van der Aa op de tweede plek. 

CSI2* 1m40 Groep 1

Onze landgenote Sky Morssinkhof kwam als 39ste aan de start. Voor haar slaagden verschillende deelnemers er al in een scherpe tijd neer te zetten maar daar maakte ze brandhout van. Met Baloubelle 5 (v. Baloubet du Rouet) vloog ze door het parcours in een tijd van 54,70 seconden en die tijd bleek absoluut onklopbaar. Bovendien kon het duo als enige de tijd onder de 55 seconden houden en zo waren zij de terechte winnaars. 

Julie Welles kon zich op de tweede plaats klasseren met Diadem du Thot (v. l'Arc de Triomphe) in een tijd van 55,70 seconden. Zo bleven ze Edoardo Alain Dubois voor, die derde werd met Idem Van Ter Hilst (v. Antares V Ter Hilst). Aleksandra Kierznowska (Atomium L) en Ciaran Nallon (Mc Flurry 10) vervolledigden de top vijf in het eerste klassement. Verder konden ook Fleur Holleman (Faltic) en Anouk de Ruijter (Jones) zich nog klasseren in het eerste klassement. 


CSI2* 1m40 Groep 2

In de tweede groep ging Ebba Danielsson met de overwinning aan de haal. Zij was iets trager dan Sky Morssinkhof en won dus het tweede klassement met T-gavoli Z (v. Twister de la Pomme) in een tijd van 55,27 seconden.

Bas van der Aa was de beste Nederlander in Groep 2. Met Shanroe Barney (v. Dallas) was hij snel en foutloos in 55,86 seconden en dat resulteerde in een tweede plaats van het tweede stelsel. Logan Fiechter vervolledigde met E Hoodstock Z (v. Emerald van het Ruytershof) de top drie in deze groep. Maria Louise Kingsrod (Metasequoia) en Chloe Winchester (Gonzalo) vervolledigden de top vijf. Verder kon ook Lars Kersten (J. Charley) zich nog klasseren in groep 2. 


CSI1* - 1m20

De 1m20-rubriek werd gewonnen door Paulina Sawicka en Chimequyl (v. Imequyl) in een tijd van 69,48 seconden. Tara van der Leegte leverde de beste Nederlandse prestatie. Zij eindigde met VDL Groep Ina-Zeldenrust (v. Indoctro) op de tweede plaats in 72,18 seconden. Liv Linssen (Lacona) kon zich ook nog klasseren. 


Klik hier voor alle uitslagen.