Wout-Jan van der Schans springt op het podium van de 3* 1m35-rubriek in Opglabbeek

Wout-Jan van der Schans springt op het podium van de 3* 1m35-rubriek in Opglabbeek

In het Sentower Park in Opglabbeek werd de tweede 3* rubriek van de dag intussen verreden. Het ging om een 1m35 twee fasen special parcours. De top zes kon dubbel foutloos blijven en het leek er lange tijd op dat Leonie Peeters de proef zou winnen maar daar stak Hannes Symons als laatste deelnemer een stokje voor. Het goud was voor Symons, Peeters kreeg zilver. Onze landgenoot Wout-Jan van der Schans leverde de beste Nederlandse prestatie met een mooie derde plaats. 

Hannes zat in het zadel van Homer van de Kempenhoeve (v. Lamark van de Helle) en als laatste deelnemer liet hij niets aan het toeval over. Hij ging pijlsnel door die tweede fase en klopte af op 27,77 seconden, meteen goed voor de overwinning. Hij was meteen ook de enige ruiter die de tijd onder de 29 seconden kon houden. Leonie Peeters kwam als tweede aan de start met La Lou (v. Sandro Boy) en ze gaf meteen het goede voorbeeld. Ze vloog door de tweede fase in 29,68 seconden en dat bleek uiteindelijk niet snel genoeg voor de overwinning maar wel ruimschoots genoeg voor de tweede plaats.

Wout-Jan van der Schans hield de Nederlandse eer hoog. Met A.S Eden (v. For Fashion) was hij snel en foutloos wat resulteerde in een derde plaats. Op vier zagen we Karel Cox in het zadel van Lancledra van het Gevahof (v. Thunder vd Zuuthoeve). De top vijf werd vervolledigd door Bruno Martins Costa en Ivano vd Zeilhoek (v. Russel II). Astrid van Leeuwen (Amber 119) klasseerde zich ook nog in deze rubriek. 


Klik hier voor de volledige uitslag.