Podiumplek voor Nanning in U25 Grote Prijs van Opglabbeek

In Opglabbeek werd zonet de laatste rubriek van een internationaal jeudgconcours gesprongen: de Grand Prix voor de U25 ruiters. Er kwamen 38 deelnemers aan de start, tien van hen slaagden erin om de basisomloop zonder springfouten door te komen. Een barrage met tien moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar.

In die barrage kwamen voor de amazones zeer goed voor de dag: ze samen het volledige podium voor hun rekening. De overwinning was voor de Franse Stella Charbonnier. Zij rekende op de BWP-ruin Jonami van de Lindebos om in 34,35 seconden foutloos rond te springen. Ze deed hiermee beter dan de Belgische Yana Jansegers die Orlando van de Afspanning (v. Kartouzo van't Kathof) naar de tweede plaats reed. Zij konden eveneens een foutloze barrage achter hun naam noteren en stopte de chrono na 35,26 seconden. Sophie Evans en Hatzidee PR (v. Spartacus TN) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 36,38 seconden. Deze derde plaats deelde ze met Nick Nanning. Nanning had in het zadel van Bandia (v. Clinsmann 2) net dezelfde chrono als de Britse amazone.

Olivia Natasha Poole en My Premier Touch (v. Hold Up Premier) vervolledigden de top vijf na een foutloze ronde in 37,22 seconden.

Britt Schaper en In The Air (v. Air Jordan) klasseerden zichzelf op de twaalfde plaats.