Greeve, Van Geel en Dings houden Nederlans onderonsje in Grand Prix van Lier

In Lier werd een internationaal weekend zonet afgesloten met de Grand Prix van de CSI2* competitie. De weergoden waren vandaag helaas niet goedgezind: het regende quasi de hele Grote Prijs. Dit kon de pret en de gezonde concurrentie tussen de ruiters echter niet bederven. Een drukgevulde barrage met maar liefst twintig combinaties moest uitsluitsel bieden over de winnaar.

Die winnaar werd een winnares. De Poolse Aleksandra Kierznowska ging in het zadel van Badorette (v. Numero Uno) als een speer door het parcours. Het duo liet hierbij alle balken in de lepels en klokte af in 40,36 seconden, een tijd die erg moeilijk te evenaren bleek. De snelle Britse amazone Chloe Aston kwam het dichtst in de buurt. Zij kon met Flavie van de Helle (v. Carlow vd Helle) een foutloze ronde achter haar naam noteren. Het duo stopte de chrono na 40,50 seconden. Michael Greeve maakte de top drie compleet. Hij stuurde Jacksonville Eurohill (v. Emerald) foutloos doorheen de barrage in 41,08 seconden.

Daan van Geel (Just Blue) en Francisco José Mesquita Musa (Catch Me Marathon) vervolledigden de top vijf na een foutloze barrage in respectievelijk 41,19 en 41,39 seconden. Vincent Dings eindigde net buiten de top vijf op de zesde plaats. Hij rekende op Cream Couleur Z (v. Cream On Top) om in 41,91 seconden een foutloze ronde te springen.

Maikel van der Vleuten (Dywis HH) en Jeffrey Schmitz (Kaviaar Delta Mossel Z) konden zich ook klasseren.

Klik hier voor de resultaten

Eerder vandaag kon Jennifer Munsterhuisen zich in de spotlight reden in het 1m35 in twee fases. In het zadel van Hurricane M (v. Verdi TN) kwam ze niet in de buurt van het hout en klokte ze af in 31,69 seconden. Dat leverde haar de zesde plaats op. Tamara Klop kon zich in dezelfde rubriek op de achtste plaats klasseren. Zij reed Happy Handsome (v. Elvis Ter Putte) foutloos naar de finish in 34,05 seconden.