Podium voor Bas Van Der Aa in Finale 2* Mittlere Tour bij Riesenbeck

Podium voor Bas Van Der Aa in Finale 2* Mittlere Tour bij Riesenbeck

Finaledag in Riesenbeck, en TeamNL is van de partij! Tijdens de finale van de Mittlere Tour over 1.40m hoogte was het Bas Van Der Aa die opnieuw de Nederlandse eer hoog hield, en in het zadel van de 9-jarige ruin Shanroe Barney (Dallas) naar een bronzen podiumplaats sprong.

Tussen een anders volledig Duits podium wist Bas Van Der Aa sterk stand te houden. Hij zette samen met Sharoe Barney twee feilloze fases neer in een eindtijd van 33.96 seconden, waarmee hij de bronzen plek verzekerde. Voor een luid aanmoedigend thuispubliek zette Hans-Thorben Rüder op de Holsteiner ruin Singu (Singulord Joter) de snelste tijd in 31.25 seconden neer, waarmee hij zich met anderhalve seconde voorsprong van de winst verzekerde. Zijn landgenote Finja Bormann liet de chrono een ruime seconde voor Van Der Aa stoppen en mocht met dat resultaat op de rug van de 11-jarige Hannoveraner hengst Sally 721 (Stanley) het zilver in ontvangst nemen.

Tobias Meyer reed met So Clever (Stakkato Gold) naar een vierde plek in een tijd van 34.16 seconden, 27 honderdsten voor Jörne Sprehe in het zadel van de 10-jarige Hickstead dochter, Hickstead White.

Vind de volledige uitslag hier.