Hessel Hoekstra triomfeert in 1* GP bij Jumping de Achterhoek

Hessel Hoekstra triomfeert in 1* GP bij Jumping de Achterhoek

Tijdens de 1* Grand Prix bij Jumping de Achterhoek was het ditmaal de beurt aan Hessel Hoekstra om de overwinning in eigen land te houden. Hoekstra zette twee parcoursen als uit het boekje neer met de 7-jarige KWPN ruin Kalie S (Carrera VDL).

Van de negen combinaties aan de start van de barrage was Hessel Hoekstra niet de snelste in totaal, maar wel de snelste bij nul strafpunten. De vliegensvlugge Bas Moerings was op de rug van Kwik Tweet (For Pleasure) op weg naar goud, maar moest na een jammere springfout genoegen nemen met de eerste plek buiten de top vijf. Een net iets voorzichtigere tijd van 33.04 seconden waarbij Kalie S onder het zadel van Hoekstra de balken moeiteloos in de lepels liet liggen, leverde hen dan weer wel de overwinning op. Met zestig honderdsten meer op de klok nam de Tsjechische Kristyna Schütte in het zadel van de 8-jarige ruin Constakko's Boy (Canstakko) de zilveren medaille mee naar huis. Helemaal uit Nieuw-Zeeland sprong Melody Matheson met de 7-jarige KWPN ruin Kentucky Balia Nl (Carambole) in 34.64 seconden naar de derde podiumplaats.

Het knappe foutloze resultaat van Lars Schröder en de 12-jarige Oldenburger hengst Colando 21 (Conthargos) leverde hen met een chrono net boven de 36 seconden een vierde plek op. Jacqueline Lai uit Hongkong sloot met de 8-jarige KWPN merrie Jasmijn (Starpower) in de traagste tijd bij nul springfouten de top vijf af. 

Vind de volledige uitslag hier.