Anouk de Ruijter net buiten top vijf tijdens Gold Finale in Oliva

Anouk de Ruijter net buiten top vijf tijdens Gold Finale in Oliva

Anouk de Ruijter heeft er nog een bijzonder succesvolle avond op zitten in Oliva! Zo eindigde ze tijdens de Gold finale over 1.45m hoogte nog net als zesde, en sloot ze haar dag af in de Silver 1.30m rubriek met een plek achteraan de top vijf. 

De Ruijter liet met de 8-jarige KWPN ruin Jones (Kannan) in de Gold finale geen enkele springfout noteren, maar kon zich door één tijdsfout in 76.11 seconden net niet plaatsen voor de barrage. Aan de start van deze barrage kwamen slechts vijf combinaties, waardoor de Nederlandse amazone meteen zeker was van haar klassering als zesde. Het goud ging uiteindelijk naar de Italiaan Riccardo Pisani in het zadel van de schimmelruin Charlemagne Jt Z (Cachas), die als snelste foutloos afklokte in 39.32 seconden. Ook William Whitaker wist de tijd zonder fouten onder de veertig seconden te stoppen, en werd zo op de 9-jarige hengst Chacco's Lando (Chacco-Blue) tweede. De laatste clean sheet werd afgeleverd door Donald Whitaker en de 8-jarige KWPN hengst Jean Couture (Arezzo VDL), wat hen het brons opleverde.

Op eigen bodem plaatste Estrat Mateu zich met Ventura Mail (Nissan Quality Touch Z) als vierde, voor Madizon Jamison die voor Groot-Brittanië de top vijf vervolledigde op At First d'Authuit (Nabab de Reve).

Vind de uitslag van de 1.45m Gold Finale hier.

De Ruijter moet Doron Kuipers voorlaten tijdens Silver 1.30m rubriek

Maar liefst twintig combinaties doorkruisten de eindmeet zonder springfouten, waardoor de prijzen verdeeld werden over de snelste chrono's. De snelste van al was de Belg Kasper de Boeck, die de 11-jarige zwarte merrie Gerenia (Cantos) in 60.76 seconden wist rond te sturen. Met een ruime twee en een halve seconde voorsprong won hij zo goud voor de Brit Luke Barham in het zadel van de 10-jarige Elvis Ter Putte dochter, Emara Giguellerie Z. Met de laatste foutloze tijd onder de 65 seconden van Christopher Smith op de 7-jarige ruin Clayton Z (Chester Z), ging ook het brons naar Groot-Brittanië.

De twee eerste plaatsen naast het podium werden in beslag genomen door Nederlandse ruiters. Doron Kuipers klasseerde zich met de 8-jarige zwarte merrie Just A Moment Van T Heerenhuys (E Star) als vierde. Anouk de Ruijter stuurde hier de 7-jarige merrie Kaian Omar (Diamant de Semilly) met slechts acht honderdsten verschil naar de vijfde plek.

Vind de volledige uitslag van de Silver 1.30m rubriek hier.