Piet Raijmakers houdt Nederlandse eer hoog in Lillestrøm

Piet Raijmakers houdt Nederlandse eer hoog in Lillestrøm

In aanloop van de Grote Prijs vanavond, werd zonet tijdens het Norwegian Horse Festival de Finale van de CSI3* over 1.40m verreden. Al de hele week springt Piet Raijmakers Jr naar knappe resultaten in Noorwegen, en dat was hier ook niet anders. De Nederlander zette twee sterke omlopen neer en werd finaal vierde samen met de 10-jarige Van Schijndel's Olaya Z (Ogano Sitte).

De zeven beste foutloze combinaties van de basisomloop namen het naderhand opnieuw tegen elkaar op in de barrage van de 3* Finale. Het technisch gebouwde parcours bracht meerdere ruiters in de problemen, waardoor uiteindelijk enkel de top twee eindigde met een dubbel foutloos resultaat. De snelste tijd zonder fouten werd door de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli neergezet, die de 8-jarige hengst van Comme Il Faut, Comthago VDL, rondstuurde in een waanzinnig scherpe tijd van 32.69 seconden. Emma Emanuelsson sprong voor Zweden naar het zilver, en klaarde de barrage met de eveneens 8-jarige vosmerrie Ladina (London) in 36.34 seconden. Ook Johan-Sebastian Gulliksen rekende hier op een fokproduct uit 2014, de schimmelruin Mylord Myles (Mylord Carthago). Voor thuispubliek liet de Noor één springfout noteren, en besloot hiermee het podium. 

Piet Raijmakers Jr snelde naar de beste tijd bij acht strafpunten, waardoor hij en de Zangersheide merrie Van Schijndel's Olaya Z als vierde eindigden. Met een verschil van ruim twee seconden plaatste de Zweedse Linn Widmark zich met Capitola (Cardento 933) als vijfde.

Vind de volledige uitslag hier.