Ruben Romp springt naar brons in Youngster-Cup Riesenbeck

Ruben Romp springt naar brons in Youngster-Cup Riesenbeck

In het Duitse Riesenbeck begon de dag deze ochtend met de Youngster-Cup voor 7- en 8-jarige paarden. Van de twintig dubbel foutloze combinaties zette Ruben Romp op de 7-jarige BWP hengst Picasso Vd Zwartbleshoeve (Cornet Obolensky) de derde snelste tijd neer, en sprong zo mee op het podium.

De eerste twee plaatsen op het podium gingen naar Duitsland, waarbij Angelique Rüsen het op eigen bodem won van haar landgenoot Tobias Meyer. Met onder het zadel de 7-jarige hengst Super Gold Z (Solid Gold) zette Rüsen een onklopbaar scherpe tijd van 26.07 seconden neer en won zo het goud. Net geen anderhalve seconde trager sprong Meyer op de rug van de 8-jarige Westfalen ruin Calstakko 3 (Calcio) naar een klassering als tweede. Ruben Romp had nog eens een seconde langer nodig met de schimmelhengst Picasso Vd Zwartbleshoeve, waarmee hij met een chrono van 28.54 seconden als derde in de prijsuitreiking mocht aantreden. 

Met een verschil van slechts acht honderdsten stuurde de Zwitser Werner Muff de 7-jarige Selle Français ruin Flipper De Launay (Up To You) vlak naast het podium naar de vierde plek. Ook Jeffrey Schmitz behaalde nog een verdienstelijke klassering als vijfde, door de 8-jarige hengst Darling Boy Hero Z (Diamant de Semilly) in 28.72 seconden door de eindmeet te rijden.

Vind de volledige uitslag hier.