[NK Springen] Nina Houtzager nieuwe kampioene bij de Children!

[NK Springen] Nina Houtzager nieuwe kampioene bij de Children!

In Deurne kende het Nederlands Kampioenschap voor Children zonet een erg spannende ontknoping. Een barrage met twee combinaties moest immers bepalen wie met de kampioenschapstitel aan de haal zou gaan. Over alle dagen heen waren er twee combinaties die over de hele lijn de nul konden behouden: Nina Houtzager en Hero Elvis (v. Querly Elvis) en Liv Linssen en Lacona (v. Contendro 2). Een barrage met beide dames moest dus over goud en zilver beslissen. 

Nina moest als eerste aan de bak. Het werd nog even spannend op de voorlaatste plank stijlsprong maar haar Hero Elvis deed er alles aan om de nul te behouden en dat lukte. Het duo kwam na 34,74 seconden over de finish. Liv Linssen en Lacona waren als tweede aan de beurt. Helaas zorgde een miscommunicatie ervoor dat het vertrouwen even zoek was. Slecht nieuws voor Linssen maar goed nieuws voor Houtzager die zo dus de Nederlandse titel op haar naam schrijft.

Faye Louise Vos, die vandaag met Calgary 56 (v. Carnjo) een hele knappe, snelle nulronde reed, wordt daarvoor beloond met de derde plaats. Zij kreeg enkel de eerste dag één springfout, voor de rest kon ze de nul we behouden.

Bethany Vos (Don Diablo) en Liv Linssen (Cini W Z) volgden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor de resultaten