Kuster besluit de dag met Grand Prix klassering in Oudsbergen

Kuster besluit de dag met Grand Prix klassering in Oudsbergen

In Oudsbergen werd een drukke internationale dag zonet afgesloten met de Grand Prix van de CSI1* competitie. Er werd over een hoogte van 1m35 gesprongen om een felbegeerd plaatsje in de barrage te bemachtigen. Vijf ruiters slaagden daar ook in. Een barrage met vijf moest dus uitsluitsel bieden. 

In die barrage kroonde de Italiaanse Francesca Maggiore zich tot winnares. Zij reed C'est Comme CA (v. Cardento 933) foutloos doorheen de barrage in 42,12 seconden. Hiermee bleef ze ruim onze landgenoot Francois Brichart voor die met Ciska du Chateau Hollogne Z (v. Chellsini Z) de tweede plaats mee naar huis nam. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 44,35 seconden. De snelste barragetijd kwam van Yana Jansegers. Zij reed een pijnsnelle barrage in het zadel van Djena Tops (v. Diamant de Semilly). Helaas tikten ze onderweg één balk uit de lepels. Hun snelle tijd leverde hen echter wel nog het brons op. 

Lars Kuster reed op zijn beurt Quiwi Capitla (v. Quiwi Dream) naar de vierde plaats. De vijfde plaats was voor Pieter Clemens en Siec Laila (v. Vigaro) weggelegd.

Klik hier voor de resultaten