Martine Gramsbergen-Hoekstra grootverdiener Jumping Franeker 2023

Martine Gramsbergen-Hoekstra grootverdiener Jumping Franeker 2023

Franeker -  Tijdens het vierdaagse paardenspringfestijn Jumping Franeker zegevierde Martine Gramsbergen-Hoekstra met Galeva H in de Grote Prijs (1.30/1.35m).

In de basisronde bleven uiteindelijk drie deelnemers foutloos. Gramsbergen ging in de barrage als eerste van start op Leander (v. Emilion). Met de zevenjarige ruin zette de amazone uit Pietersbierum een nul-ronde neer. Daarna trad Hans de Vries de arena binnen met Domingo Seventy Two Z (v. Dominator). De ruiter uit Gytsjerk finishte bijna vier seconden sneller. Maar hij rekende zich nog niet rijk, want Gramsbergen had nóg een sterke troef in handen, Galeva (v. Arezzo VDL).

Met de twaalfjarige vosmerrie draaide ze snelle wendingen en sprong met het grootste gemak over de hoge obstakels. Daarmee bleef ze De Vries ruim een halve seconde voor. De hoofdprijs, een dekking ter waarde van € 800,- bij VDL Stud Bears plus €350,- in de pocket, was een mooie afsluiter voor Gramsbergen. Want eerder zegevierde 36-jarige amazone ook al met Galeva in het 1.40m.


Bron: Persbericht