Historische overeenkomst start een nieuw tijdperk voor Hickstead: "Agria is verheugd om de titelsponsor te worden van deze iconische show"

Historische overeenkomst start een nieuw tijdperk voor Hickstead: "Agria is verheugd om de titelsponsor te worden van deze iconische show"

Een van de oudste en meest historische paardenshows ter wereld heeft een nieuwe sponsor, waarbij 's werelds oudste paardenverzekeraar, Agria, de titelsponsor wordt van zowel de Royal International Horse Show als de Nations Cup of Great Britain.


Agria, het bedrijf achter de enige levenslange paardenverzekeringspolissen in het VK, trad toe tot de groep sponsors van Hickstead in 2023 en kreeg de naamrechten van verschillende belangrijke internationale springklassen, evenals de sponsoring van Ring Five. Deze nieuwe overeenkomst markeert een aanzienlijke toename van hun steun aan het All England Jumping Course, waarbij het bedrijf nu de algehele sponsor wordt van het evenement in juli en de belangrijkste competitie.

De Agria Royal International Horse Show vindt plaats van 23-28 juli 2024, met de Agria Nations Cup of Great Britain op vrijdag 26 juli. Dit jaar wordt de 50e editie van deze historische competitie in Hickstead gehouden, waar Britse ruiters als team zullen strijden tegen andere toonaangevende landen in de springsport voor een prijzenpot van €200.000, mede ondersteund door Agria's sponsoring. Naast hoogwaardige internationale klassen omvat deze show kampioenschappen voor showen, nationaal springen, scurry driving en arena-eventing.

"We zijn enorm dankbaar voor Agria's toegenomen steun aan Hickstead", zei Lizzie Bunn, directeur van Hickstead. "Hun bijdrage aan het veiligstellen van de toekomst van de paardensport in dit land kan niet worden onderschat. Het is voor ons belangrijk om samen te werken met sponsors die onze waarden delen, met name op het gebied van paardenwelzijn in topsport."

Vicki Wentworth, CEO van Agria UK, voegt toe: "Agria is verheugd om de titelsponsor te worden van deze historische show terwijl we blijven vertellen over onze baanbrekende levensverzekering die al zo'n impact heeft gehad in Groot-Brittannië. De wortels van Agria liggen in Zweden, een land dat gek is op springsport, en het is opwindend om nu ook zo nauw betrokken te zijn bij de sport in Groot-Brittannië."

De Royal International Horse Show vond voor het eerst plaats in 1907 en is daarmee een van de oudste evenementen in zijn soort ter wereld. Het werd op verschillende locaties gehouden voordat het in 1992 een permanente thuisbasis vond in Hickstead. De Nations Cup of Great Britain vond voor het eerst plaats in 1929 en wordt sinds 1971 gehouden in Hickstead. Agria heeft ook een lange geschiedenis, aangezien het in 1890 het eerste bedrijf ter wereld was dat een dier, een paard, verzekerde, en nu de grootste verzekeraar in Europa is.

"De afgelopen maanden waren een periode van grote verandering, maar het biedt ook een fantastische nieuwe kans voor ons", aldus Lizzie. "Dat Agria nu sponsor is van de Nations Cup betekent dat we deze zeer populaire en iconische klasse nu kunnen garanderen op Hickstead. Het geeft ons veel meer vrijheid en flexibiliteit, waardoor we de klasse kunnen leiden in de richting die wij en onze internationale ruiters willen, in navolging van andere fantastische onafhankelijke Nations Cups op locaties zoals Spruce Meadows en Aken."

Di Lampard, de Britse chef d'équipe die het Britse team leidde naar de overwinning in de Nations Cup van Hickstead afgelopen zomer, merkte op: "Het is fantastisch nieuws dat Hickstead een sponsor heeft gevonden voor de Nations Cup. Het is zo belangrijk voor het Britse springen dat we onze eigen Nations Cup-competitie hebben in dit land, evenals een vijfsterrenshow om enkele van de beste opkomende paarden en ruiters de kans te geven om op internationaal niveau te concurreren. Hickstead heeft altijd beroep gedaan op het dierenliefhebbende Britse publiek, dus Agria lijkt op maat gemaakt om dit evenement te sponsoren."

Ben Maher, de regerende olympisch kampioen die deel uitmaakte van het winnende Nations Cup-team in Hickstead in 2023, voegde eraan toe: "De Nations Cup is een zeer belangrijke competitie, en toen ik opgroeide, was het een van die klassen waarvan ik altijd droomde om eraan deel te nemen. Er is veel geschiedenis rond de Royal International en de Nations Cup als geheel, dus voor Agria om in te stappen en de toekomst van dit evenement veilig te stellen, is geweldig nieuws voor Hickstead, de springsport en voor ons als land."

Naast deze nieuwe overeenkomst zal Agria blijven bijdragen aan de Derby Trial, het Hunter Championship en het Coloured Horse Ridden Championship tijdens het Al Shira’aa Hickstead Derby Meeting in juni, evenals de naamgevingsrechten hebben voor Ring Five gedurende het seizoen.



Bron: Persbericht