Albert Zoer ziet pupil Willem Verdonk met eigen fokproducten schitteren in Exloo

Albert Zoer ziet pupil Willem Verdonk met eigen fokproducten schitteren in Exloo

In het Hippisch Centrum Exloo werd afgelopen week opnieuw gesprongen, waar de hoogste rubrieken telden als selectie voor Jumping Amsterdam. Opvallend was dat Willem Verdonk, pupil van Albert Zoer schitterde met enkele opvallende paarden. 

Op donderdag 7 december vormde de 1.20m rubriek de hoofdrubriek in Exloo. Willem Verdonk kwam er met vijf paarden aan de start, waarvan hij er maar liefst drie naar het podium reed. De overwinning behaalde hij op de rug van Nadine. De vijfjarige merrie is een dochter van Il Est Balou en gefokt door Albert Zoer, Verdonk's trainer. De moeder van deze merrie is tevens een fokproduct van Verdonk's moeder die later aangekocht werd door Zoer. De top drie bestond uitsluitend uit vijfjarige paarden. Zo werd Verdonk tweede op Nadia (Il est Balou) en derde met Nikita (It's Otto). Kristy Snepvangers nam de vierde plaats voor haar rekening met Noa van 't Leetereind (Epleaser van 't Heike) terwijl Lotte Van der Kraaij de top vijf besloot op My Diamond Lady JH Z (Mylord Carthago). 

Op vrijdag vormde een 1.35m hoog parcours de hoofdrubriek van de Wintershow. Hier kwam Albert Zoer zelf in de prijzen en werd tweede op Moncheri (It's Otto). Enkel Annelinde Hoving was hem op HS Agri's Coberlina Z (Casimo) te snel af. Verdonk achtervolgde op drie met K-Dine (Grand Slam).

De 1.30m rubriek kwam op naam van Julian De Boer en de zesjarige Mimara (Vagabond de La Pomme). Tibo Hendrickx werd de zesjarige Vicq (Vigo d'Arsouilles) tweede gevolgd door Merel Murris - Schreur en Django Beer M (Ilmeo). 

Resultaten




F. ©: Digishots voor Indoor Friesland