Tim Moesman is nieuw bestuurslid bij de FNRS: "Niet oordelen maar zoeken naar overeenkomsten."

Tim Moesman is nieuw bestuurslid bij de FNRS: "Niet oordelen maar zoeken naar overeenkomsten."

Tijdens de recente FNRS-ledenraadsvergadering is Tim Moesman unaniem verkozen als nieuw bestuurslid van de FNRS. Hij neemt hiermee het stokje over van Fenna Elzinga, die na een bestuursperiode van tweeënhalf jaar afscheid neemt.

Tim begint in december direct met zijn bestuursfunctie bij de FNRS. Hij licht toe waarom hij graag deel uitmaakt van het bestuur: “Sectoraal denken is mijn passie. In onze sector moeten we echt leren verder te denken dan ons eigen bedrijf of vereniging. We staan de komende jaren voor verschillende uitdagingen die we alleen samen kunnen omzetten naar iets positiefs om onze sector gezond te houden. Probeer niet te oordelen over elkaar, maar zoek naar overeenkomsten. Er is namelijk veel meer dat ons bindt dan dat ons scheidt. Het is niet zo zwart-wit zoals vaak geschetst wordt. Met mijn bestuursfunctie bij de FNRS wil ik werken aan de verbinding tussen manege, recreatie en sport. Ik heb een groot netwerk in de breedte van onze sector en sta open om met iedereen in gesprek te gaan. Toegankelijkheid en begrip zijn mijn sleutelwoorden.”

Samen werken naar verbinding

Tim heeft ruime ervaring met hippisch ondernemerschap en is sinds 2004 samen met zijn moeder ondernemer van een veelzijdig manegebedrijf. Daarnaast is besturen zijn hobby geworden. Hij heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld, onder andere in het KNHS-regiobestuur Zuid-Holland, het Platform Hippisch Ondernemen (PHO) en de KNHS-ledenraad. Tim zegt: “Door de combinatie van ondernemerschap en besturen kan ik op verschillende niveaus bijdragen. Met mijn toetreden tot het bestuur van de FNRS kan ik nu ook daadwerkelijk aan de knoppen gaan draaien. Dat is een grote verantwoordelijkheid, en ik voel me vereerd dat deze mij is toevertrouwd. Mijn belangrijkste taak is om de verbinding tussen FNRS en KNHS en haar doelgroepen te verstevigen. Ik zie dat steeds meer mensen op zoek zijn naar plezier in plaats van prestatie. Dat is een goede ontwikkeling waar we in moeten investeren.



Bron: KNHS