Margie Goldstein Engle op 63-jarige leeftijd opgenomen in Amerikaanse Hall of Fame

Margie Goldstein Engle op 63-jarige leeftijd opgenomen in Amerikaanse Hall of Fame

Sapphire (v. Darco) van McLain Ward zal worden opgenomen in de Amerikaanse Hall of Fame. De ceremonie vindt jaarlijks tijdens de Devon Horse Show in Amerika plaats. De Hall Of Fame is een eer die jaarlijks wordt toegekend aan verschillende ruiters en paarden die zich onderscheiden of onderscheiden hebben door hun uitzonderlijke bijdrage aan de springsport. 

Zo ook dus de legendarische Darco-dochter Sapphire van McLain Ward. De BWP-merrie werd geboren in 1995 en was jaar en dag een grote ster in het internationale circuit. Ze sprong twee keer naar de gouden Olympische teammedaille met het Amerikaanse team en eindigde in 2008 individueel op de vijfde plaats. Tijdens het WK van Aken in 2006 maakte ze deel uit van het Amerikaanse team dat de zilveren medaille in de wacht sleepte. 

In 2012 nam ze afscheid van de sport op 17-jarige leeftijd. Ze overleed in 2014 toen ze 19 was. 

Ook Margie Goldstein Engle zal in de Hall of Fame worden opgenomen. Ze is één van de meest succesvolle amazones uit de Amerikaanse geschiedenis. Ze nam in 2000 deel aan de Olympische Spelen van Sydney, won zilver met het team tijdens de Wereldruiterspelen in Aken en heeft verschillende individuele medailles op haar palmares staan. Ze reed in totaal 17 Wereldbekerfinales en won meer dan 200 Grand Prix. 

Ondertussen in Engel 63 maar springt ze nog steeds op het hoogste niveau. Begin maart werd ze met Dicas (v. Diarado) nog vierde in de CSI4* Grand Prix van Wellington.

Bron: Chronoofhorse.com