London Knights winnen Global Champions League Londen, Kenny wint individueel klassement

London Knights winnen Global Champions League Londen, Kenny wint individueel klassement

In Londen werd zonet een manche van de Global Champions League afgewerkt. 16 teams kwamen aan de start van deze teamcompetitie.

De winst in de teamcompetitie ging naar de London Knights. Zowel Olivier Philippaerts als Ben Maher konden de nul op het scorebord houden waardoor ze als enige team volledig foutloos rondkwamen. Philippaerts rekende hiervoor op H&M Extra (v. Heartbreaker) en Maher op Explosion W (v. Chacco-Blue). 

De tweede plaats ging naar Valkenswaard United. Het team van Marcus Ehning (Cristy), Alberto Zorzi (Danique) en Bertram Allen (GK Casper) kreeg een totaal van vier strafpunten achter hun naam maar een erg snelle tijd in de tweede ronde resulteerde alsnog in een tweede plaats. 

De derde plaats ging naar New York Empire. Denis Lynch (GC Chopin's Bushi) en Scott Brash (Hello M'Lady en Hello Mr. President) eindigden op de derde plaats. Ook zij kregen vier strafpunten achter hun naam maar een iets trager chronotijd dan Valkenswaard United resulteerde in de derde plaats. 

In het individuele klassement was het opnieuw Darragh Kenny die aan het langste eind trok. Deze Ierse ruiter die de laatste weken aan een uitzonderlijk sterk seizoen bezig is, rekende dit keer op Balou du Reventon (v. Cornet Obolensky) om in 65,40 seconden naar de eindmeet te rijden. Eric Lamaze nam met Chacco Kid (v. Chacco-Blue) de tweede plaats voor zijn rekening. Ook zij hielden de nul op het scorebord en finishten in 65,98 seconden. De top drie werd vervolledigd door Simon Delestre. Hij reed een snelle ronde met Hermes Ryan (v. Ryon d'Anzex) en finishte in 66,21 seconden.

Klik hier voor het individuele klassement