Lieselot Kooremans bovenaan in Pony Big Tour van Opglabbeek

Lieselot Kooremans bovenaan in Pony Big Tour van Opglabbeek

Naast de Nations Cup die vandaag van start ging op de pistes van het Sentower Park, werden ook heel wat reguliere jeugdrubrieken afgewerkt. Lieselot Kooremans scoorde het beste Nederlandse resultaat in de Pony Big Tour terwijl Joy Neuman zich liet opvallen in de Small Tour. 

De 1.20m hoge hindernissen vormden geen probleem voor Kooremans en de 9-jarige Zion II Vdk. De NRPS ruin van Zeppe van de Ijsseldijk (fokker: J. Pepping) bleef keurig van het hout af en kwam onder de Nederlandse amazone op vier te staan. Op plaats zes volgde Mienie Vos met Jasmines Holly (Weststar Sunny), ook zij bleven foutloos. 

De top drie kleurde overwegend Iers met een overwinning voor Sam Widger en Little Smithe. De plaatselijke amazone Robin Vermeir ging met Ottawa V/H Verbrandgoed (Cadet) met de tweede plaats naar huis. 

In de Small Tour stonden de hindernissen op 1.10m hoogte. Joy Neuman stuurde de NRPS merrie Uriel (Matchello) vlekkeloos naar de derde plaats. Amy Tan zagen we met Delice des Treizes (l'Arc de Triomphe) terug op zes voor Tessy van der Velden Jonkers en Ballard Prince (I Love You Emlody) op zeven. 

Resultaten