Nederlandse Children-team vijfde op Nations Cup Opglabbeek

Nederlandse Children-team vijfde op Nations Cup Opglabbeek

De Nederlandse Children hebben in Opglabbeek een top vijf-plaats weten te scoren tijdens de Nations Cup!

Voor Nederland kwamen Stella Heijligers, Anne Willemssen, Mienie Vos en Joep Schaap aan de start onder leiding van Chef d'Equipe Edwin Hoogenraat. Heijligers zorgde voor het beste resultaat op Circee de La Haye. Tweede beste voor het team was Willemssen op Estoril. Mienie Vos haar tweede ronde met Sire de Beau Soleil maakte de eerste goed, net als voor Schaap en Abbervail Diamant.

De Belgische Children hebben de Nations Cup op eigen bodem weten te winnen. Een triomfantelijk debuut voor Filip Lacus, de nieuwe Chef d'Equipe. In het team voor België kwamen Ella Bomeré, Jérôme Denutte, Jitske van den Eynde en Robin Vermeir aan de start. Bomeré had in het zadel van Moonshine van T Ameldonk Z wat pech in het 1.25m hoge parcours en kreeg het schrapresultaat toegepast. De andere drie combinaties hielden de nul op scorebord! Jérôme Denutte kwam aan de start op Umour Noir de Crann. Jitske van den Eynde rekende op Miara Stb Z en Robin Vermeir zette Copacabana of the Paddocks Z in voor deze uitdaging. 

Het Poolse team werd mete een totaal van 10 strafpunten tweede. Op drie kwam het Zweedse team met evenveel strafpunten maar drie seconden meer bij de opgetelde tijd. 

Resultaten