Dubbele winst voor Leon Thijssen bij de Peelbergen

Dubbele winst voor Leon Thijssen bij de Peelbergen

In Kronenberg zorgde Leon Thijssen in de 1* competitie voor twee thuisoverwinning. Zowel de Medium Tour over 1.25m als de Big Tour over 1.35m kwamen op zijn naam. 

38 combinaties kwamen aan de start van deze ochtendrubriek. Het 1.25m hoge parcours werd in twee fasen special gereden en werd gewonnen door Leon Thijssen. In het zadel van Dalivia Z (v. Dallas) kruiste hij de finish in 36,61 seconden en hield zo de overwinning in eigen land. Tessa Delger volgde sterk op twee met 37,36 seconden op de klok voor haar en Hampton (v. Vigo d'Arsouilles). Sanne Thijssen werd net van het podium gehouden en werd vierde op Lolandria Z (v. Lux Z). Ze moest de Zweedse Sanna Bergs Olssen voor haar dulden met de KWPN'er Lusandra TS (v. Cornet Obolensky).

Enkel Kim Emmen kon nog mee de Nederlandse eer hoog houden en plaatste zich met een twaalfde plaats voor Kaiser DMH (v. Cardento).

Volledige uitslag

Leon Thijssen niet te houden in de Big Tour

Aansluitend werden de hindernissen verhoogd tot op 1.35m. Deze proef werd rechtstreeks op de klok gereden. Het volledige podium kleurde alvast Nederlands, met Thijssen opnieuw helemaal bovenaan in het zadel van Faithless MVDL (v. Ukato). Met veertig honderdsten meer op de klok werd Peter Bulthuis tweede met Con Coco PS (v. Conthargos). Nog eens twintig honderdsten later kwam Marwin van de Nieuwenhuijzen over de streep met Infinity (v. Eldorado van de Zeshoek) en besloot het podium. 

Binnen de top tien zagen we nog Pim Mulder met Jagger SRK (v. Untouchable) op zeven gevolgd door Joep van der Kampen met Kee H (v. Toulon) op acht.

Volledige uitslag