Vincent Voorn: "Ik denk dat er weer een paar combinaties door kunnen stromen naar de groep van Jos Lansink"

Vincent Voorn: "Ik denk dat er weer een paar combinaties door kunnen stromen naar de groep van Jos Lansink"

In de tweede EEF Nations Cup van dit seizoen zijn de springruiters van TeamNL op de vierde plaats geëindigd. "We hadden natuurlijk graag een podiumplaats gehad hier in eigen land. Maar we zijn zeker wel tevreden”, laat bondscoach Vincent Voorn weten.

“Maar door onze winst in Mannheim twee weken geleden zijn we al wel haast zeker van deelname aan de halve finale”, vertelt bondscoach Vincent Voorn. “We hadden natuurlijk graag een podiumplaats gehad hier in eigen land. Maar we zijn zeker wel tevreden. Dit was een super ervaring voor de paarden en ik denk dat er weer een paar combinaties door kunnen stromen naar de groep van Jos Lansink in de eerste divisie.”
“De vierde plaats is jammer”, laat Voorn weten.


“Op zich waren het goede rondes, maar je kunt je maar weinig fouten permitteren in deze league.”


De analyse van zijn pupillen is helder. “Jur Vrieling kreeg in de laatste lijn ongelukkige fouten. Pim Mulder kreeg een pechfout in de eerste ronde en reed super gemotiveerd foutloos in de tweede. Voor Mans Thijssen was dit zijn derde landenwedstrijd bij de senioren. Hij reed heel sterk. Jammer van de tijdfout in de eerste omloop en hij was soeverein nul in de tweede. Kim Emmen had met Island V G een fantastische eerste ronde, haar paard sprong heel sterk. In de tweede ronde kreeg ze een fout op hindernis 3 en nog een op het einde.”