KWPN'er Hulahupe JR wint Wereldbeker Grote Prijs in Al Shira'aa

KWPN'er Hulahupe JR wint Wereldbeker Grote Prijs in Al Shira'aa

Er stond veel op het spel want deze Wereldbeker Grote Prijs-slotrubriek in Abu Dhabi telde mee als kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs! De overwinning was deels Nederlands met de KWPN'er Hulahupe JR (v. VDL Bubalu) op één onder Joe Whitaker.

Deze wel zeer spannende rubriek werd verreden over rondes. In beide rondes stonden de hindernissen op 1.55m hoogte afgesteld. Het lastig opgestelde parcours eiste al meteen in de eerste ronde zijn slachtoffers, slechts elf combinaties mochten er nog een tweede ronde aan toevoegen. 

De winst kwam op naam van Joe Whitaker. De Engelsman reed een vlotte ronde op Hulahupe JR (v. VDL Bubalu) en liet geen ruimte meer voor verbetering. Op ruim anderhalve seconde volgde Billy Twomey op de tweede plaats met Chat Botte ED (v. Casall), een vijftienjarige Zangersheide hengst. Duarte Seabra had nog eens een seconde meer nodig maar bleef eveneens foutloos met Dourados (v. Diarado) en kwam op drie. 

De vierde plaats werd ingevuld door Nikey HH (v. Herald van 't Ruytershof) met in het zadel Jessica Burke terwijl vijf op naam kwam van Medoc de Toxandria (v. Der Senaat 111) en Tim Gredley. 

Volledige uitslag

Foto©: Steven & Joe Whitaker Show Jumping