Brons voor Jeroen Dubbeldam in hoofdrubriek Exloo

Brons voor Jeroen Dubbeldam in hoofdrubriek Exloo

De Grote Prijs in Drenthe had vijftien combinaties aan de start van de barrage staan, waaronder de helft Nederlanders. De Zweedse Karin Martinsen had al snel de leiding en gaf die niet meer af. Jeroen Dubbeldam zorgde voor de beste Nederlandse prestatie en sprong naar brons. 

Martinsen had voor deze Grote Prijs over 1.45m Pb Portofino (v. Böckmann's Lord Pezi) meegenomen en dat loonde zich want de dertienjarige ruin was op geen fout te betrappen en sprong naar winst. Met slechts zeven honderdsten verschil werd bepaald wie het zilver kreeg en wie het brons. Jeroen Dubbeldam zorgde voor het meeste Nederlandse weerwerk met Investment (v. Kannan) maar moest toch de duimen leggen voor de Britse Alex David Gill die op de KWPN'er Jourdain VDL (v. Zapatero) het zilver opeiste. 

Micky Morssinkhof kon als eerste het dichtst in de buurt komen van Martinsen's tijd maar werd uiteindelijk nog naar vier verwezen met Quintendros E (v. Quintender 2). Julius Ehinger zorgde voor de laatste foutloze barrage en sloot daarmee de top vijf af in het zadel van Flying Princess 6 (v. For Europe). 

Volledige uitslag Grote Prijs

Voorafgaand aan de Grote Prijs stonden de hindernissen op 1.20m hoogte voor de CSI1*. Sanne Vermeulen leidde de ereronde op Icarus lh (v. Etoulon) gevolgd door Tessa Hoeksema op twee met El Vleut (v. Vleut) en Yoni van Santvoort die derde werd met Dilly Dally Z (v. Douglas). 

Volledige uitslag