Kevin Jochems stunt in Wereldbeker Basel

Kevin Jochems stunt in Wereldbeker Basel

De Wereldbeker manche in Basel beloofde opnieuw topsport van de bovenste plank op te leveren. Veertig van de beste ruiters verzamelden op Zwitserse bodem waarvan slechts zeven het technische parcours konden overleven. Kevin Jochems mocht meedingen voor het goud en eindigde foutloos in de top vijf! 

Bij de barragisten zagen we Henrik von Eckermann, Marcus Ehning, Gerrit Nieberg, Kevin Jochems, Pia Reich en de twee plaatselijke ruiters Pius Schwizer en Edouard Schmitz. De wereld nummer één, von Eckermann, brak niet onder de druk van favoriet en sprong een uitmuntende barrage in het zadel van King Edward (v. Edward). Het duo verbeterde de gezette tijd van Marcus Ehning en Stargold (v. Stakkato Gold) met zes hone. Vol spanning was het afwachten of iemand nog beter zou kunnen doen maar al snel bleek duidelijk dat ze een straffe prestatie hadden neergezet. Von Eckermann en King Edward mogen zo een nieuwe Wereldbeker overwinning aan hun palmares toevoegen. Ehning bleef standvastig op de tweede plaats staan. Plaatselijke combinatie Pius Schwizer leverde voor eigen publiek ware spanning. Vancouver de Lanlore (v. Toulon) deed wat van hem verwacht werd maar kwam net wat snelheid te kort om hoger dan het brons te komen.

Gerrit Nieberg zat Schwizer op de hielen maar kon hem niet voorbij steken met Ben (v. Sylvain) en eindigde net buiten de top drie op vier. De Nederlander Kevin Jochems zorgde voor een topprestatie en vulde de vijfde plaats in met La Costa (v. Gitano v Berkenbroeck). Ook Pia Reich mocht haar geluk op de proef stellen en hield Pb Chaconie (v. Chacco-Blue) foutloos met een zesde plaats als resultaat. Zevende en laatste combinatie in de barrage was Edouard Schmitz. Met Gamin van't Naastveldhof (v. Chacco Chacco) had hij een springfout en rondde zo de lijst van de zeven finalisten af. 

Volledige uitslag