Jur Vrieling op zuchtje van winst in Prize of Soers

Jur Vrieling op zuchtje van winst in Prize of Soers

Tijdens de Prize of Soers, een jumping waarbij snelheid en handigheid wordt gecombineerd met een tripje door de Akense sloot, was een sterk Nederland te zien. Jur Vrieling stuurde de 10-jarige Quebracho Semilly ruin, Chabada de l'Esques snel en fouloos rond, en strandde op een zuchtje van de winst. Ook Sanne Thijssen presteerde sterk en eindigde met I'm Here (Carambole) net buiten de top drie.

Het bleek een spannende BeNe strijd, met Wilm Vermeir en Jur Vrieling die op slechts enkele honderdsten van elkaar de chrono stopten. Met Chabada de l'Esques was Vrieling net iets trager dan Vermeir in het zadel van  Linguini de la Pomme (Marius Claudius), wat hem de tweede plaats opleverde. Brons ging uiteindelijk naar de Braziliaan Yuri Mansur op de 12-jarige SF hengst, Away Semilly (Diamant de Semilly).

De Nederlandse Sanne Thijssen sprong naar een vierde plek op I'm Here (Carambole), gevolgd door Sandra Auffarth die zich voor eigen volk in het zadel van Nupafeed's la Vista (Lordanos) als vijfde klasseerde.

Uitslag