Jur Vrieling in top 3 RWE Prize CHIO Aken

Jur Vrieling in top 3 RWE Prize CHIO Aken

Jur Vrieling wist zonet op het scherpst van de snede een schitterende bronzen medaille in de wacht te slepen op de rug van Fiumicino van de Kalevallei (Plot Blue) tijdens de RWE Prise of North Rhine-Westphalia in Aken. Hij spijst daarmee de rekening aan met een mooie 30.000 EUR.

Met een prijzenpot van meer dan 200.000 EUR viel er in de RWE Prize of North Rhine-Westphalia van CHIO Aken weer aardig wat te rapen. De spanning was dan ook te snijden tot het laatste moment, met vijftien absolute toppers geplaatst voor de barrage. De winst was op het einde voor McLain Ward met Contagious (Contagio), de combinatie die donderdag ook al aan kop van het klassement in de Turkish Airlines-Prize of Europe. Steve Guerdat sprong met Albfuehren's Maddox (Cohiba 1198) naar het zilver, gevolgd door Nederlandse sterkhouder Jur Vrieling en Fiumicino van de Kalevallei op drie.

Net buiten de top drie plaatste Nicolas Lemotte zich als vierde in het zadel van Dallas Vegas Batilly (Cap Kennedy). Voor thuispubliek stuurde Christian Kukuk de 9-jarige Emerald dochter, Nice van't Zorgvliet naar de vijfde plaats. 

Ook Harrie Smolders hield de Nederlandse eer mee hoog. Hij sprong met Darry Lou (Otangelo) naar een zevende plaats.

Uitslag

f.: © Holcbecher for Equnews