Johnny Pals triomfeert in hoofdproef Oliva

Johnny Pals triomfeert in hoofdproef Oliva

De wedstrijddag in Oliva werd daarnet afgelosten met de Gold 1.45m kwalificatieproef voor de Grote Prijs van zondag. Samen met de elfjarige schimmelmerrie Beau van de Hagenhorst Z (Big Star Jr KZ) greep Johnny Pals er zijn eerste medaille van het concours, meteen eentje met een gouden glans!

Aan kop van het klassement eindigde Johhny Pals op de rug van de schimmelmerrie Beau van de Hagenhorst Z, die als enige de chrono onder de 68 seconden wisten te stoppen. De KWPN gefokte zwarte merrie Hayley (London) sprong onder het zadel van de Turk Omer Karaevli naar het zilver in 68.15 seconden. De Belg Constant van Paesschen sloot met een verschil van slechts zes honderdsten met Diaz du Thot (Ready Boy des Forets) als derde aan in de prijsuitreiking. 

Net buiten de top drie plaatste de sterk presterende Fransman Max Thirouin zich in het zadel van de vosmerrie Utopie Villelongue (Mylord Carthago) als vierde. De top vijf werd vervolledigd door Mark Mcauley die voor Ierland de BWP ruin Jasco Vd Bisschip (Dulf van den Bisschop) als laatste foutloos in minder dan 69 seconden wist rond te sturen.

Vind de volledige uitslag hier.