Scott Brash domineert tweede 5* 1.45m rubriek in Basel

Scott Brash domineert tweede 5* 1.45m rubriek in Basel

Op de planning van CHI Basel stonden vandaag twee 5* 1.45m rubrieken, eentje meteen tegen de klok en een andere die over twee fasen werd verreden. Waar Daniel Deusser zich eerder al van winst in de eerste rubriek verzekerde, was het zonet Scott Brash die met het goud in de tweefasen aan de haal ging. 

In het zadel van Hello Mr President (Comme d'Api v/d Hacienda Z) leverde Brash de snelste omloop van twintig foutloze combinaties af, en klasseerde zich als eerste in een tijd van 27.66 seconden. De overige twee medaillewinnaars hadden eveneens minder dan 28 seconden nodig om vlekkeloos door de tweede fase te geraken, waarbij Simon Delestre met Dexter Fontenis Z (Diarado) net zeven honderdsten voor de Braziliaan Yuri Mansur en Miss Blue Mystic Rose (Chacco Blue) eindigde.

Buiten het podium vulden Zwitsers Pius Schwizer op Casallino (Casall) en Roger Umnus met Cupido (Cantos) de overige top vijf plaatsen op.

De beste Nederlandse prestatie werd afgeleverd door Harrie Smolders. Samen met de KWPN merrie Dolinn (Cardento) legde Smolders een foutloze ronde in 32.66 seconden af, goed voor een negentiende plaats.

Vind de volledige uitslag hier.