Oranje boven in Exloo, Amanda Slagter voert ereronde van 1* hoofdproef aan

Oranje boven in Exloo, Amanda Slagter voert ereronde van 1* hoofdproef aan

In Exloo blijven de Nederlandse ruiters het concours met overmacht domineren, zo ook in de 1* hoofdproef van de dag over 1.30m hoogte. Aan kop van het klassement eindigde daar Amanda Slagter met de twaalfjarige KWPN merrie Galiandra (Quality Time Tn), gevolgd door een volledig Nederlands gekleurde top tien.

Slagter had op de rug van de schimmelmerrie Galiandra als enige minder dan 57 seconden nodig om het 1.30m hoge parcours foutloos af te leggen, waarmee ze met glans het goud binnen haalde. Op een tweede plaats volgde Eric Ten Cate in het zadel van de achtjarige BWP vosmerrie Prima Donna van 't Roosakker (Comme Il Faut 5). Het podium werd vervolledigd door Marriet Smit-Hoekstra en de negenjarige KWPN merrie Wadro'S Jerina (VDL Zirocco Blue).

Rianne Visscher nam op de rug van de KWPN merrie Karisty-H (Contendro II) de vierde plek voor haar rekening, voor Wesley De Boer die met de voshengst For Friendship VDL (For Pleasure) als vijfde eindigde.

Vind de volledige uitslag van de 1* 1.30m hier.

In de proef over 1.10m was het Eva Kapteijn die de Nederlandse ereronde mocht aanvoeren. In het zadel van de KWPN merrie Ivory Mbf (Quasimodo Vd Molendreef) verbeterde ze als voorlaatste aan zet de tijd van landgenote Esme Ekkelkamp op Lady Tonina (Numero Uno) met een verbluffende vier seconden. Marit Hoekstra stuurde de NRPS ruin Qstar (Quasimodo Z) naar de derde podiumplaats.

Vind de volledige uitslag van de 1* 1.10m hier.